Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Tema Stad i världen: Wien
Att möta våren i Wien är magiskt. Vet inte om det var resesällskapet, Sachertårtan, musiken, maten, hotellet, Spanska Ridskolan eller någon av de vackra parkerna som trollband mig. Kanske en blandning av dem alla.
För exakt 2 år sedan var jag och min sambo i Wien. Det ligger något lite magiskt över att åka från den svenska kylan och mötas av våren i en annan stad.
Vi bodde på: Austria trend hotel savvoyen Vienna. Det fanns BADKAR så för mig var det total lyx! Hotellet låg intill den vackra parken Belvederegarten där vi gick några timmar en eftermiddag och njöt av solen.

Spanska ridskolan: (Men hallå!! Hade jag längtat eller hade jag längtat?)Vi gick på förmiddagsträningen. Det var lite som att gå in i en kyrka, stilla och lugnt men här doftade det sågspån och spelades klassisk musik. De vita Lipizzanerhästarna med sin unika resliga hållning reds eller tränades från marken. Flera av de svåra skolorna tränades- courbette, kapriol. ballotad och Crupade- de två sist nämnda hade jag aldrig sett utföras live tidigare. Magiskt!
Om man är hästfantast som jag så var det ett bra drag att besöka Spanska ridskolan tidigt under resan för då kände jag mig nöjd med resan och allt som kom där efter var bonus.

Det första vi gjorde när vi lämnat in bagaget på hotellet var att gå till turistinformationen och köpa ett varsitt "Viennacard" ,72 timmar. De kostade runt 20 euro. Med detta kort åkte vi både spårvagn och tunnelbana runt i stan, ett bra och prisvärt sätt att se en ny stad. I Viennacard ingår också olika rabatter på inträden m.m. 
En av tunnelbanestationerna i Wien heter "Swedenplatz" namnet sägs kommit till som ett "tack för hjälpen" till Sverige efter första världskriget. Jag vill då passa på att tacka Wien för era fantastiskt smidiga tunnelbanespärrar (se bild ovanför). Jag säger bara: se och lär Stockholm!
Två museum som besöktes var Freud Museum och Mozart hausvienna, båda var ursprungliga hem för dessa genier. 
Ett måste som chokladälskare var ett besök på Café Sacher där hade vi tur att få ett litet bord och en rasande god bit av den berömda Sachertårtan. Mums! Till lunch en av dagarna inmundigades korv- Wienner Würstel- från ett av korvstånden. 
En kväll bar det iväg på en konsert med klassisk musik och balett inslag. 

Tänk vad mycket man hinner se bara på en weekendresa.  Wien är väl värt ett besök!

2016-03-01 20:17 • Läst 763 gr
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09