Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Årets månader
Nu när träden släpper sina löv så förbereder naturen sig på förmultning, återhämtning. I år har jag en, för mig ovanlig, längtan efter denna period.  November har aldrig varit någon favoritmånad. Det är en mörk, blöt, tyst, grå och ganska kall månad och har helt enkelt bara varit en transportsträcka till december med adventstider, lucia, glöggmys, jul och nyår och alla ljus som lyser upp i mörkret. November är kontrasten till "smällkaramell-månaden" december. Som två syskon där en till synes fick allt. Alla kanske inte har sett det så, då det fuskas hej vilt med både adventsljusstakar och julmusts-drickande långt innan kalendern visar 1:a december. Ja, den sista meningen var ironisk, men jag har så länge jag kan minnas avstått från julmusten och att inte börja julpynta innan 1:a advent för att i december njuta av december. 

Jag inser att jag glömt bort att njuta av november. Under nästan alla andra månader finner jag någonting. OKTOBER med alla vackra höstlöv och frisk luft, AUGUSTI är skördemånaden med vacker stor måne, lite av en nystartsmånad, JULI den varma stilla, JUNI är ljum och ljus, MAJ blom- och doft explosion, APRIL vårblommor och valborgseld, MARS vårluft och knoppar, FEBRUARI.... känns lite som en kopia av JANUARI med sina vintersporter och varm choklad men januari har en känsla av nystart som februari saknar. DECEMBER är "smällkaramell-månaden" med snö och kyla och så NOVEMBER som jag inte riktigt har förstått mig på. Inser i skrivande stund att februari är en månad som också bara passerar mig förbi utom när det är OS, var fjärde år. I SEPTEMBER njuter jag av augustis överflöd och släpper sakta greppet om sommaren och ser fram emot oktobers färgfest.

November är kanske som jag inleder detta inlägg: förmultningen och återhämtningens månad. November kanske är en välbehövlig kontrast så att vi kan njuta av alla de andra månaderna. I november ska jag försöka lära känna november. Återkommer om det i november.
Nu ska jag fortsätta att njuta av oktober.


2016-10-22 22:10 • Läst 637 gr
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09