Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt
Återbesök i Dahliaparken


 
 


 


I lördags när jag var ute och gick mina 10 000 steg tog jag vägen förbi Dahlia parken i Enskede. Fortfarande står dahliorna i full blom  i den vackra parken på den föredetta ridbanan bakom Enskede ridhus. 

2017-09-05 19:24 Kommentarer (2)
Dahliaparken i Enskede

I dag gick jag förbi Enskede ridskola för att leta efter en "öppen trädgård" där ett gäng entusiaster odlar Dahlor. Det skulle enligt beskrivningen i senaste nummret av Tidningen Liljeholmen/ Älvsjö ligga på den gamla ridbanan bakom ridhuset.
 

Jag möttes av en underbar liten trädgård. Med bänkar och rad på rad med olika dahlior.

Prunkande rader med dahlior i alla färger och former.

En liten humla hittade sin favorit.

Det blev en härlig stund. Efter en stunds fotograferande satte jag mig ner och åt en sen lunch som bestod i två äggmackor. Människor kom och gick. Någon satt och läste en bok. En fin plats att återvända till. Men det är nu som den är som vackrast. 

Dahliaträdgården drivs av Dahliaentusiasterna och mer om denna trädgård och deras möten finner ni på dahliaentusiasterna.se

2017-08-28 21:20 Kommentarer (0)
Ett beslut och en ingivelse

I början av augusti bestämde jag mig för att leva lite hälsosammare. Det saknades rörelse i mitt liv. Eller snarare kontinuerlig rörelse. Jag började gå 10.000 steg dagligen. Ibland tar jag det lugnt, tar med kameran ibland rusar jag fram i ett ursinigt tempo, allt efter dags form. Men 10.000 steg ska det bli varje dag.

En kväll när jag skjutit upp min eftermiddagspromenad och jag tog vägen över Årstafältet för att samla in de sista stegen för dagen, fick jag en ingivelse. Att fotografera en blomsteräng i motljus. Det var något i känslan och lugnet som inspirerade. Den här kvällen hade jag lämnat kameran hemma så jag fick hålla mig till tåls. Några dagar senare, en kväll när solen sakta sänkte sig tog jag med kameran och i kvällens sista timme fotograferade jag min blomsteräng. 
 


Solen silar sig igenom blommor och gräs. Alla får sin del av solen. Lugnt och rofullt går kvällen mot natt.

Att följa en ingivelse berikar själen. Vi människor tänker och planerar. Vi sätter upp mål och vill se resultat. Att gå 10.000 steg varje dag är ett mål jag har för att hålla mig frisk och stark länge. Det var något jag bestämde mig för att göra, inte för att jag mådde dåligt, utan för att långsiktigt bevara min hälsa. Att följa en ingivelse är något annat. Det är när vi följer en ingivelse som vi möter oss själva.

En ingivelse är personlig, unik och inte helt lätt att beskriva. Men ett är säkert och det är att den berikar.  

2017-08-23 16:19 Kommentarer (0)
Den som söker finner

Äntligen hade det börja komma kantareller på mitt kantarellställe. Hurra! Inte var de många men det fanns där.

Jag smörstekte kantarellerna och skarvade med chamionjoner från affären, fräste i lök och vitlök. Vispade upp några ägg och gjorde en omelett.  
Nu känns det mer och mer som denna sommaren går mot hösten. Jag tycker det har varit en fantastisk sommar. Sol och 24 grader varmt nästan varje dag. perfekt enligt mig. Funderar och planerar inför hösten. Jobbar fortfarande med min C-uppsats. Jag vill bli klar. Halkar dock ofta in på intressanta sidospår som tar fokus från uppsatsen. Jobbar på att bibehålla fokus. 

2017-08-17 11:41 Kommentarer (0)
Rosa gräs

I helgen var jag ute och fotograferade i skogen. Vid en liten bergknalle växte detta rosa gräs.
 
Naturen är vild och härlig, ostyrig in i minsta grästrå. Gräset blir lätt kompakt och jag ville försöka fånga känslan av det rosa diset som jag upplevde där på plats.

Ett knep kan vara att gå nära och ibland gå ännu närmare

Intressant att fröna var så vita och strået så rosa.
 

Någon som vet vad detta gräs heter?

2017-08-15 10:16 Kommentarer (0)
Vänskap i medljus och i motljus

En vacker sommardag i slutet av juli, när det började gå mot eftremiddag, åkte jag och min vän Annika ut på Ekerö. Det var en sån där dag när det är runt 24 grader varmt och lite lätt bris,  alldeles underbart väder med mina mått mätt. Jag hade läst om Rosenhill, ett trädgårds café och musteri en bit ut på Ekerö. Annika hade varit där tidigare och visade vägen. Ekerö är fridfullt nästan lantligt med sina slingrande vägar, små samhällen, fälten och skogen.
Ett prunkande fält av snittblommor växte nedanför cafébyggnaden.

  ​​​​
Vi började med en fika uppe i Cafét. Jag betställde en surdegsmacka, en kopp te med honung och en bit morotskaka men den hade jag redan ätit upp när bilden nedan togs. 

Cafét var charmigt, gammalt och lite lappat och lagat. Maten vi åt var riktigt god och prisvärd. Efter maten tog vi en promenad i trädgården.Tittade på hönsen och blomsterfältet med snittblommor. Det gick att låna en sax i kassan på cafét och sedan själv klippa de blommor en önskade i sin bukett och betala per hekto. Vi valde att bara njuta av omgivningen och jag tog några fotografier....okej ganska många.

Annika var en tålmodig model. Här sitter hon på huk mellan blomsterraderna för att jag ska få blommor i förgrunden till porträttet. Vinden gjorde sitt med hennes hår.

Tilll trädgården hör en vacker äppellund. Den går att hyra för vigsel. En vacker plats med sädesfält runtomkring. Den här förkvällen var det bara vi där. 

Ett vackert motjus sirlade ner mellan äppelträden. Idér byttes och snart var vi igång och skapade nya porträtt.


Vi lånade en stol som säkert spenderat mer tid utomhus än inomhus och plaserade både stolen och Annika bakom blommorna. Jag tycker att det är fint att ha något framför motivet, det ger ett djup i bilden och hjälper till att skapa en känsla. 

Den bild som jag tycket blev bäst fångade jag när Annika fixade med sitt hår. 

En rolig och kreativ eftermiddag som jag kommer minnas länge. 

2017-08-10 11:47 Kommentarer (0)
Natt och Dag

Ett ganska märkligt namn på en blomma. Men den är fin på sitt sätt.


Lite hukande, i sin blågula kostym.

Om den inte står och hänger för sig själv hänger den på någon kompis.
De hänger alltid i grupp. Jag har alltig gillat den. Kanske för att den är en sån där blomma som är finare där den står i naturen än den blir om den plockas och sätts i en vas inomhus.

2017-08-08 15:13 Kommentarer (0)
Vi har väntat i 21 dagar

En av hönorna vägrade plötsligt lämna sina ägg. Med en mycket tydlig stämma visade hon att det var hennes ägg och det beslutades att hon skulle få flytta ner till ett eget litet hönshus. Här har hon legat och ruvat i lugn och ro.

I går kikade det fram ett litet huvud mellan hennes vingar.

Och i dag spriger det runt två små kycklingar i det lilla hönshuset. Till middag serverades det kokt ris och pasta i små bitar samt till det filmjölk. Hönsmamman tuggar maten till kycklingarna och spottar ut det framför sina små gullefjun.

ojoj.. var ska du...vänta på mig.

2017-07-31 18:20 Kommentarer (1)
Skogsödla


Jag blir alltid lite extra glad när jag möts av någonting nytt på morgonen. Okej, klockan var 10.40 när jag började fotografera så det var långt ifrån tidig morgon men iallafall. Tassande på tå, smög jag in och hämtade kameran. Vi såg tidigt att den hade en ny svans på utväxt.Det ville jag gärna fånga på bild.

Försiktigt gick jag runt och fotograferade. Alltid på respektfullt avstånd. En gång sprang den in under bron och då gick jag iväg och fotograferade lite annat. När jag kom tillbaka hade den krupit ut och lagt sig på brädan och värmde sig. 

Nu såg den lite nyfiken ut. Lugnt och försiktigt en liten bit i taget gick jag närmare. Inte helt lätt att få skärpan på ögat, så det tar lite tid. Det gäller att sänka kameran och njuta av att få komma så här nära också. En Skogsödla ( googlade när jag kom in) har jag aldrig fotograferat förut. Riktigt fin!


Detta är sista bilden jag tog. Nu tycker jag ödlan visa att den är trött på att var modell och tänker återgå till att vara ödla. Det vill säga: mysa i solen och äta insekter.

I sverige finns det tre arter av ödlor. Här kan ni läsa mer om skogsödlan och andra reptiler i Sverige. 
www.sverigesherptiler.nu/reptiler/odlor/   

2017-07-21 14:29 Kommentarer (0)
Morgonpromenad med kameran


Den här fjärilen satt i flera minuter, inne bland gräs och brännässlor, och solade vingarna i en lite solstrimma som hittade ner. Huvudet hade fjärilen strategiskt nog placerat i skuggan. Som fotograf bli en så lycklig när dessa stunder infinner sig. Jag hann ta många bilder och prova olika inställningar på kameran innan den bestämde sig för att flyga sin väg.


Denna bilden blev till när jag helt sonika satte mig ner vid vägkanten och började fotografera en liten yta. Denna och de två undre bilderna är fotograferade inom en yta på 20x20 cm. Det är i det lilla vi ser det stora.


Fina gula blommor påminner om smultronblommor. Här har jag skapat ett motiv geom att plocka den främre gula blomman på en plats utanför bilden och stoppat ner den i gräset. Om det är dokumentärt naturfoto så tycker jag det är fusk. Men här på bloggen fotograferar jag för att fördjupa mitt kunnande inom fotografi och arbeta med mitt yttryck och då måste en ibland gå av från regler. Så länge en berättar om vad det är som är ändrat  så att betraktaren själv kan välja hur den vill se bilden, så tycker jag det är okej. 


Den här "lilla killen" gillade att vara med på bild. 


Hoppas ni får en härlig dag!

2017-07-16 15:02 Kommentarer (0)
T-Centralen 10 juli 2017

I måndags tog vi vägen förbi Stockholm Central - T-centralen. Samma dag öppnades den nya pendeltågsstationen. Den kändes modern och fräsch. Belysningen upplevde jag som lite dämpad. Vid perrongen fanns väggkonst med djur och natur.
Vid perrongen finns det extradörrar som skydd. Dessa var nog inte helt synkade än. 
 
Säkert bara finjustering som ska till för att allt ska fungera klockrent.

 

Rulltrappan upp till ankomsthallen


Ankomsthallen

InformationsdiskenAnkomsthallen gången bort mot tunnelbanan

Trappan ut mot utgången
 

Rulltrappa mot tunnelbanans alla linjer (Röd, Grön, Blå och så småningom Gul- gissar jag)

Konstverk och utgång mmot grön och röd linje

 

Jag upplevde att det var mycket smidigt att ta sig från pendeltågsperrongen till tunnelbanansperrong.

2017-07-12 16:41 Kommentarer (0)
10 år senare

Hittade denna bild på mig som jag tagit mot badrumsspegeln i min lägenhet i Årsta den 25 januari 2007. 
 


Bilden är tagen några månader innan jag köpte min första bostadsrätt. När den här bilden tas har jag ännu inte börjat plugga på högskolan. Det var 4 år efter att jag kom hem från mitt år på Irland. Det är långt tills jag startade mitt företag. Det är flera år tills jag kommer bli sambo men bara 10 månader tills han börjar arbeta inom samma företag. Den gula tröjan finns inte kvar, det är förövrigt inte mycket som är kvar i min garderob efter den stora utränsningen i november 2016. Mobilen däremot höll jag fast vid i många år. Den ligger nu i lådan med alla mobiler jag haft inklusive den första mobilen en Motorola flare med gult skal. ALLA hade en Motorola flare runt 1995. Tiden går. 
 

2017-07-11 13:21 Kommentarer (2)
Ett citat att fundera kring

" Tänk på att det ska lite till för att skapa ett lyckligt liv" Marcus Aurelius Antonius


 

I tanken är det inte så komplicerat att göra de förändringar i sitt liv som leder till lycka. Ibland krävs det mod eller tålamod men för det mesta handlar det bara om att börja göra. Gå från tanke till handling. Men det finns ett motstånd och det är känslorna. 

2017-07-10 00:03 Kommentarer (0)
Turridning hos Helen i Vallentuna

Den 21 juni åkte jag och Elin mot Vallentuna och Helens Turridning. Helen mötte upp oss i stallet och där fick vi även träffa de hästar som vi skulle rida. Bara att komma utanför stan är en härlig upplevelse tycker jag. Hästar och natur blir en extra bonus. 

Nyfikna hästar med driv och energi. Nordsvensken användes tidigare i skogs- och jordbruket men är kanske numera främst känd som kallblodstravare. Det är en bra allroundhäst som används som ridhäst, körhäst och även inom westenridningen. Läs mer om nordsvensken på www.helensturridning.se 


Elin innan vi ger oss iväg på ridturen. Att fotografera från hästryggen är inte det enklaste. 

Här lyckas jag dock med att få med hela Helen och hennes häst när vi galopperade längst en av alla grusvägar. Kvällen var varm och vädret var på vår sida. Spöregn i bilen ut till Vallentuna men när vi red från stallet var det strålande sol.Efter ridturen spolade vi av hästarna. Helen spolade och vi höll i hästarna. 

För mig har alltid stunden före och efter ridningen varit lika viktig som själva ridningen. En stund att lära känna hästen lite bättre. (Foto: Elin Appelgren)


Ingen riktig hästgård utan katter. Dessa två kom fram efter att jag och Elin hade ätit vår medtagna sallad. Gott med mat efter timmar på hästryggen. Det kändes i hela kroppen att vi ridit. 
Dagen efter hade vi båda galet mycket träningsvärk. Ett bra betyg på en rolig ridtur, i vacker miljö. Helen höll ett varierat tempo. Med lagom långa skritt-, trav- och galoppass. Jag tyckte även att det var extra plus att det bara var Elin, jag och Helen som red ut. Ett  medvetet val från Helens sida. På andra ställen kan man ibland få rida ut med personer som inte har så bra ridvana och då brukar det sinka hela gruppen. Jag måste säga att detta var bland det bästa ställen jag varit och ridit på. Mycket god omsorg om hästar och djur på gården. Även om stallet var gammalt så var det rent och fint, ordning på allting. Hästarna går ute året om och hade två hus det kund gå in i när de själva ville. Som häst tror jag det är svårt att ha det så mycket bättre. Tack Helen för en fantastisk kväll!
 
 

2017-07-07 12:51 Kommentarer (2)
Morgonpromenader

Hemma i stan försöker jag gå en promenad på ca 45 minuter varje morgon. Nästan varje morgon kommer jag ut men det är motigt. Det märkliga är att när jag väl kommit utanför dörren så njuter jag i fulla drag av promenaden. Det spelar ingen roll att det regnar eller snöar - kroppen min gillar att röra på sig. Det är märkligt att det är så motigt innnan en kommer ut. 

Rosor som letar sig ut genom ett trädgårdsstaket i staden. Några få humlor som surrar runt blommorna. Naturen och människan möts. I staden har människan tagit sin plats. Här på landet surrar det flugor runt skallen så fort man börjar svettas en milliliter. Det känns bra att naturen tar plats på landet. Vildvuxet gräs som kryper in bland blommorna. Tistlar, kärringtand och rödklöver växer längst dikeskanterna. Staketen är få och bilarna lika så. Luften är frisk och det susar i träden, fåglarna kvittrar och solen är sådär lagom varm och skön på morgonen.

Droppar av dagg ligger kvar på bladen. Trotts allt det vackra så blir det inte av att jag kommer ut på en morgonpromenad varje morgon här på landet. Ibland är det härligt att bara vara och inte göra någonting alls.

2017-07-06 12:23 Kommentarer (0)

Längre fram i veckan kommer jag berätta om...

....när jag och Elin lyckades med att ha riktigt roligt och få galet smärtsam träningsvärk.

Denna vecka kommer jag även dra igång en "varje- veckas- blogginlägg". Denna gång är det citat från kända och okända personer som jag funderar kring. Till det så kommer jag visa olika fotografier från naturen.

Hoppas ni får en härlig dag!

2017-07-03 12:53 Kommentarer (0)

En plats på landet

Grusvägar, brevlådor på rad, en sjö och en skog. Det är bra delar för en lugn och fridfull sommar. Flugor som surrar i fönstret. Vädret får styra dagens göromål, när det är sol blir det trädgårdsarbete och bad i sjön på kvällen. När det regna blir det bokläsning och eld i kaminen. Nu ligger böckerna på hög och den bleka kontorskroppen får arbeta ordentligt i trädgården. 

Snart blir det hemmagjord rabarberkräm med mjölk. Mums.

2017-07-02 12:57 Kommentarer (0)

En liten planta

I början av maj hade Älvsjö bibliotek växt-bytar-dagar. Ett helt bord med sticklingar från olika växter där besökarna fick ta med sig hem valfri mängd växter och såklart lämna egna små sticklingar om en ville. Jag lämnade in sticklingar från en planta som heter Elefantöra. Med mig hem fick jag denna snygging som ni ser på bilden. Vet inte riktigt vad det är. Det tog flera veckor innan den fick rötter men nu är den planterad i en kruka med jord.

Jag tror att jag har fått lite dille på det här med sticklingar. När jag var på middag hos min vän Sarah för några veckor sedan fick jag med mig sticklingar av mynta, citronmeliss och persilja. Vi knipsade bara av en liten kvist av varje och när jag kom hem satte jag dem i vatten. Myntan fick rötter bara efter några dagar, citronmelissen tog lite längre tid på sig. Det är båda platerade i jord och myntan växer så det knakar. Persiljan däremot var inte så sugen på att ge ifrån sig rötter. Troligen behöves det rötter från moderplantan om den skall föröka sig.

I dag har det varit en dag med städning både av min arbetsplats/köksbordet och datorn men även mobiltelefonen. Ut med det gamla och i tomrummet ges det plats till nya spännande saker.

God natt!

2017-06-29 22:27 Kommentarer (4)

Mera våtplåtsfotografering
Här är fotografiet Anna-Lena tog på mig på kursen jag berättade om i förra inlägget. Fint tycker jag. Det roliga är att när jag visar bilden för flera av mina vänner så tittar de fundersamt på mig och frågar: är det där du? 

Eva, hon som höll i kursen, berättade att dagens kameror vänder på fotografier så att det visar en bild av hur andra ser oss. Kameran vi använde oss av på våtplåtskursen visar den bild av oss själva som vi ser i en spegel. Att dagens kameror har en spegel (kallas spegelreflexkamera) var ingen nyhet för mig. Däremot har jag aldrig riktigt funderat över att det skulle vara så stor skillnad på hur jag ser mig själv och hur andra ser mig. Det är som med rösten. Att höra sig själv prata känns inte konstigt men att höra sin röst från en inspelning får iallafall mig att fundera på vem det är som pratar. 
Föredrar att se mig själv i spegeln framför att se mig själv på bild. När det kommer till min röst så föredrar jag att höra den när jag talar framför att höra den från en inspelning. 

Vad föredrar ni?
2017-06-26 16:29 Kommentarer (0)

Fotokurs i våtplåtsteknik
I slutet av maj var jag på en kurs i våtplåtsteknik som hölls av Eva Karlsson (https://sv-se.facebook.com/EvaKarlssonDesign/). En typ av fotografering som användes från 1850-talet. Mycket givande och intressant kurs för den som är intresserad av fotografi. För mig var det givande att gå kursen i samband med att jag skriver en uppsats om de första kvinnliga fotograferna i Stockholm på 1860-talet.

Historieböckerna berättar gärna om fotograferna och motiven på fotografierna. Den inte helt okomplicerade processen som det var att fotografera under de inledande decennierna från 1839 den berättas sällan eller aldrig ingående om.  Att fotografera var definitivt inte bara att trycka på avtryckaren. Det krävdes (och krävs såklart även i vår tid) kunskap i att blanda kemikalier, några så farliga och giftiga att de vid felaktig hantering kan orsaka mycket allvarlig skada, göra en blind och i värsta fall leda till döden.

Det var inte många yrken som ansågs lämpliga för kvinnor i mitten av 1800-talet. En tid då Sverige hade ett utpräglat klassamhälle med Adel, borgare, präster och bönder. Utvandringen från Sverige började ta fart. Det var fler män än kvinnor som reste över Atlanten för att söka sig ett bättre liv. Sverige fick ett överskott på kvinnor. Ett problem. Kvinnan var vid denna tid omyndig och skulle ha en förmyndare. Först fadern och efter giftermålet maken. De kvinnor som var ogift och saknade fader hade ofta en manlig släkting som förmyndare. Förmyndaren skulle försörja kvinnan. Änkor däremot var i så gott som allt likställda med männen och behövde ingen förmyndare.  
I början av 1860-talet sker stora förändringar som är resultat av hårt arbete från flera håll. Både män och kvinnor får nu näringsfrihet och ogift kvinna blir myndig vid 25 års ålder (gifter hon sig blir hon  åter omyndig och hennes make blir hennes förmyndare). Möjligheterna att försörja sig själv ökar markant för kvinnan. Fotografi blev ett relativt vanligt yrke för kvinnor. Det hade dels med näringsfriheten att göra men kanske främst den för samtiden så populära samlarmanin på porträtt - cartomani. Fenomenet kom från Frankrike och utbröt i Sverige tidigt 1860-tal. Efterfrågan på porträtt ökade lavinartat. Det skall understrykas att detta främst var något som adel och borgarna hade råd att ägna sig åt. Det var även kvinnor inom dessa samhällsklasser som öppnade fotoateljéer. På bara något år, går kvinnor från att vara omyndiga till att laborera med farliga kemikalier. Det här är intressant och skapar många frågor hos mig. Att lära sig blanda kemikalier gör man inte själv - vem lärde ut detta i Stockholm? Flera av de kvinnor som öppnade fotoateljéer i Stockholm hade studerat i Frankrike- fick de med sig kunskapen redan där? En av kvinnorna vet jag lärde sig yrket i Frankrike. Men de andra? 

Detta blogginlägg fick mig att vilja ta tag i uppsatsen igen. Gräva vidare, söka svar och hitta sammanhang.

Apropå bilden ni ser så är det bra skärpa och enligt mitt tycke en intressant bild jag har tagit på Anna- Lena, en av kursdeltagarna, men den är inte rättvis mot hur hon ser ut. På bilden ser hon ut att vara 100 år och det är hon inte. I morgon visar jag bilden hon tog på mig.

 
2017-06-25 23:18 Kommentarer (1)
 
Nästa sida »
178 inlägg
Arkiv
10 Populäraste inlägg
- Dahliaparken i Enskede
- Turridning hos Helen i Vallentuna
- Vintergäck
- En kopp te
- Wienersemla...
- Tema Stad i världen: Shanghai
- Eld
- Antagen till kurs på Biskops Arnö
- Äta bör man - Tomatsoppa
- Möte med: Linkan

Arkiv
- Återbesök i Dahliaparken
- Dahliaparken i Enskede
- Ett beslut och en ingivelse
- Den som söker finner
- Rosa gräs
- Vänskap i medljus och i motljus
- Natt och Dag
- Vi har väntat i 21 dagar
- Skogsödla
- Morgonpromenad med kameran
- T-Centralen 10 juli 2017
- 10 år senare
- Ett citat att fundera kring
- Turridning hos Helen i Vallentuna
- Morgonpromenader
- Längre fram i veckan kommer jag berätta om...
- En plats på landet
- En liten planta
- Mera våtplåtsfotografering
- Fotokurs i våtplåtsteknik
- Våren kom och gick
- Begrundande över tiden
- Fotografier som ger ro
- Vinnare - Mitt deltagarnummer
- Eld
- Kramsnö
- Det blir inte alltid som en tänkt sig
- Snööö
- Svanfamiljen
- Svanfamilj bild 2
- Svanfamilj bild 3
- Svanfamilj bild 4
- Ytterligare en bild från idag
- Att omvärdera sin egen norm
- November
- Återblick
- Intensiv pluggdag
- Det vi söker kan finnas framför oss
- Dagen har spenderats framför datorn..
- Oktober går mot sitt slut
- Energirik dag
- Tänk att Ishockey är så givande
- Årets månader
- Några minuter över midnatt
- Pluggfri dag
- Svårt att släppa sommarens bilder
- En vanlig tisdag
- Gula höstlöv
- Att få en idé och genomföra den
- En lördag med näsan i skolböckerna
- Funderingar
- Det klarnar upp
- Medvind
- Rensar i mina fotoarkiv
- En liten blomma
- Gräv inte ner dig i misslyckanden
- Lördagsmys
- Minipauser
- Heja Coop
- Matar på med...
- Minnen från sommaren
- Bra dag
- Ny bloggutmaning
- Vy över Källtorpssjön
- Muffins i hårdträning
- Pausa
- Solnedgång i Norrland och företagsdrömmar
- Åter i Sverige
- Stockholm Fotomaraton 2016
- Vacker men envis
- Damishockey - En minoritet med en stark mentalitet
- Bild 1
- Bild 2
- Bild 3
- Bild 4
- Bild 5
- Bild 6
- Bild 7
- Bild 8
- Bild 9
- Bild 10
- Bild 11
- Bild 12
- Bild 13
- Bild 14
- Bild 15
- Mina reflektioner som sportfotograf
- Damhockey- Första mötet och mitt första målfotografi.
- Sol och värme
- Ändrat loggan
- Några små gröna blad
- Intensiva dagar
- Möte med: Linkan
- Fan…tastiskt !
- Dag 1 dokumentärfotoprojektet
- In i kaklet
- Sopade trottoarer
- Äta bör man - Tomatsoppa
- Gratis kunskap
- Vintergäck
- Vårblommor
- Veckans vykort: Österlen
- Antagen till kurs på Biskops Arnö
- Kuperad terräng
- Jag fick ett brev...
- 70 dagars bloggande
- ...och så kom solen
- Tema Stad i världen: Shanghai
- Vårdroppar på en grankvist
- Den ständiga rörelsen
- Ett paket
- Stenansikte
- Åter i storstaden
- Vår
- Tema Stad i världen: Wien
- Tristaste blogginlägget i stan...
- Det tar fortfarande emot att skriva...
- Det tar emot
- Ändra något litet för att förnya sig själv2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-10-14