Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt
Vänskap i medljus och i motljus

En vacker sommardag i slutet av juli, när det började gå mot eftremiddag, åkte jag och min vän Annika ut på Ekerö. Det var en sån där dag när det är runt 24 grader varmt och lite lätt bris,  alldeles underbart väder med mina mått mätt. Jag hade läst om Rosenhill, ett trädgårds café och musteri en bit ut på Ekerö. Annika hade varit där tidigare och visade vägen. Ekerö är fridfullt nästan lantligt med sina slingrande vägar, små samhällen, fälten och skogen.

Ett prunkande fält av snittblommor växte nedanför cafébyggnaden.


  ​​​​

Vi började med en fika uppe i Cafét. Jag betställde en surdegsmacka, en kopp te med honung och en bit morotskaka men den hade jag redan ätit upp när bilden nedan togs. Cafét var charmigt, gammalt och lite lappat och lagat. Maten vi åt var riktigt god och prisvärd. Efter maten tog vi en promenad i trädgården.Tittade på hönsen och blomsterfältet med snittblommor. Det gick att låna en sax i kassan på cafét och sedan själv klippa de blommor en önskade i sin bukett och betala per hekto. Vi valde att bara njuta av omgivningen och jag tog några fotografier....okej ganska många.Annika var en tålmodig model. Här sitter hon på huk mellan blomsterraderna för att jag ska få blommor i förgrunden till porträttet. Vinden gjorde sitt med hennes hår.Tilll trädgården hör en vacker äppellund. Den går att hyra för vigsel. En vacker plats med sädesfält runtomkring. Den här förkvällen var det bara vi där. Ett vackert motjus sirlade ner mellan äppelträden. Idér byttes och snart var vi igång och skapade nya porträtt.

Vi lånade en stol som säkert spenderat mer tid utomhus än inomhus och plaserade både stolen och Annika bakom blommorna. Jag tycker att det är fint att ha något framför motivet, det ger ett djup i bilden och hjälper till att skapa en känsla. Den bild som jag tycket blev bäst fångade jag när Annika fixade med sitt hår. En rolig och kreativ eftermiddag som jag kommer minnas länge. 

2017-08-10 11:47 • Läst 491 gr
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09