Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Vinnare - Mitt deltagarnummer
Den 20-21 augusti i år deltog jag i Stockholms Fotomaraton. Enkelt beskrivet går tävlingen ut på att fotografera 24 bilder på 24 timmar, efter angivna teman som skall fotograferas i rätt följd. Inte krångligt, bara roligt. Första gången jag deltog var förra året och det var en enormt häftig känsla av kreativitet samt att jag fick öva på konsten att fatta beslut om vilka 24 bilder som skulle lämnas in.
Årets fotomaraton var i ärlighetens namn en kamp för mig. Jag brottades nästan oavbrutet med tankar på att ge upp. Inspirationen var på noll. Vilket var svårt att greppa, det fanns inga yttre omständigheter att klaga på. Gänget runt fotomaraton hade ordnat allt jättebra. Känslan av att vara i ett pågående flow i 24 timmar, som jag kände 2015, var i år totalt borta. 
Det som fick mig att fortsätta var tanken på hur vackert  Stockholm är under de tidiga morgontimmarna. Och huvudstaden var speciell även i år. Ljuset och tystnaden. Fotografer med nummerlappar och fiskmåsar annars en ganska öde stad.
Varje år är samtliga teman nya, utom det sista och det är deltagarnummer. Det finns alltså en chans att i förväg köpa pärlor eller annat pyssel för att skapa sitt deltagarnummer. En av deltagarna hade fotograferat ett stickat värmeskydd till en kaffemugg med sitt deltagarnummer, andra hade byggt sitt deltagarnummer av pärlor eller klossar - kreativiteten flödade. Glöm inte bort att vi har varit vakna mer än 24 timmar när detta tema ska fotograferas. Detta är således den sista bilden vi tar innan vi lämnar in våra 24 bilder till tävlingsledningen. Vissa tycker att det är en enkel bild på sin nummerlapp andra som jag själv skulle nog hävda att det är en av de svåraste fotografierna att ta. Å varför påstår jag då detta (med en hel del ironi)? Jo, för att jag vann det temat: "Mitt deltagarnummer". Blev så glad!! Fattar inte riktigt meningen med ironin från min sida. Nu ska jag sova på saken.

Stockholm fotomaraton är en riktig utmaning och upplevelse. Du gör det själv men du är inte ensam. Under tävlingens gång så ser du nästan hela tiden andra människor med kameror och nummerlappar på sina ryggsäckar. Våga utmana dig själv 2017 och var med du också!

Samtliga vinnare hittar ni via länken nedan. Det går även att anmäla sig där till 2017 års fotomaraton. 
http://stockholmfotomaraton.se/vinnare-stockholm-fotomaraton-2017/#more-1240
2016-11-16 00:20 • Läst 649 gr
Barbro
Jag tror att ett av mina brorsbarn var med i tävlingen 2016 och han upplevde också tävlingen som mycket engagerande men jobbig. Att få pris måste kännas uppmuntrande.
2017-06-30 13:37
Sofi
Tack. :-)
2016-11-18 16:29
Elin
Stort grattis!!!!
2016-11-18 11:46
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-10-14