Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Livlig fantasi
När jag läste kursen Fotografi, gestaltning och den kreativa processen vid Göteborgs universitet 2013 så fick vi fritt välja vårt fotoprojekt. Jag valde att fotografera "Det mänskliga uttrycket i naturen". Bra idé, men när det väl kom till kritan och jag skulle ut och fotografera var det inte lätt att hitta dessa uttryck i naturen. Men jag lärde mig massor. Bland annat att jag har ganska livlig fantasi och kan se det mesta i mycket. 
Det intressant är att om man tittar på en bild, låt oss ta bilden ovanför, och någon frågar vad ser du? Kanske du skulle svara: Jag ser en röd vallmo som viker sig för regnet och en liten spindel som kanske vill krypa in i blomman för att få skydd. Visst är det så, men jag kan även se att vallmons kronblad blir till ett gap som vänta på att få mumsa på den lilla spindeln. Ganska ofta så kan den andra personen nu också se detta gap och sedan vill det inte försvinna. 
Att diskutera andras bilder är en sak som vi gjorde återkommande på denna kurs. Ett mycket bra sätt att bli bättre på att fotografera.

2016-02-18 22:54 • Läst 787 gr
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09