Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Södertörn - Tyresta nationalpark
Större delen av mitt liv har jag bott på en ö utan att veta om det. Södertörn är numera klassat som Sveriges 3:e största ö. 
Det finns många vackra platser på denna ö och en av dessa är Tyresta nationalpark. Det går att ta sig dit med buss från Gullmarsplan eller Haninge pendeltågsstation men i dag hade jag lyckan att ha en fredagsledig och bilburen vän som liksom jag var sugen på en promenad i skog och natur. 

Parken är 1.964 hektar stort. Totalt är det nästan 5000 hektar som är skyddat område.
Det finns gott om olika leder att vandra. I dag gick vi "barnvagnsslingan" på 5 km.  Bred och lättframkomlig väg. Utmed leden fanns både bäverdamm och grillplats (med ved!!!).

Den kortaste stigen är nog "Grodstigen" den går runt en damm. Bästa tiden att titta på grodorna är april.

Kanske det blir etapp tre av sörmlandsleden på 13 km nästa gång. Att gå hela sörmlandsleden på 100 km krävs mer än en eftermiddag.

På www.tyresta.se finns information om alla leder och dess svårighetsgrad.

Mitt tips är att ta med fika. En termos med varm dryck och någon god macka eller kakbit är alltid trevligt att plocka fram när man kommit halvvägs. 

2016-02-12 18:09 • Läst 719 gr
Sofi
Hej Elin Tack själv för sällskapet! Att gå den delen av Sörmlandsleden på 13 km tar kanske runt 4 timmar om vi ska stanna och fika och fotografera. Fika med varm dryck är ett måste när man är ute i naturen. Hur kunde vi missa det?
2016-02-14 14:57
Elin
Tack för en trevlig promenad! Det får vi göra om. Hakar gärna på 13km sörmlandsled. =) Men då med ordentliga skor och en termos i ryggsäcken. Skulle även vilja gå dit och se en massa grodor i april. Fint kollage av bilderna. Kram
2016-02-13 20:20
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09