Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Tema Stad i världen: Kiruna
En stad i ständig rörelse. Jag spenderade några dagar i Kiruna sommaren 2007 (innan ridlägret i Nikkaluokta som jag nämnde i ett inlägg den 7 januari) sedan dess har jag inte varit där. Jag kan tänka mig att det i dag ser något annorlunda ut mot då. 
Kiruna hade en härlig atmosfär och jag upplevde staden som mycket turistvänlig. Turistbyrån som då låg mitt i stan hade flera förslag på sevärdheter under de dagar jag skulle stanna där. Ett besök i gruvan var för mig självklart. Lite kyligt i gruvan så en extra tröja var inte fel.Vi bussades dit och det var en mäktig känsla att åka in i berget. På nätterna kring kl 01.00 kände jag vibrationerna av sprängningarna i gruvan då jag låg i min säng på lägenhetshotellet Gullriset. 
En av dagarna tog jag den lokala bussen till Jukkasjärvi. Kanske inte lika spännande som på vintern när de bygger upp det världskända ICEHOTEL. Jag är imponerad av entreprenörskapet som finns i Norrland. Känns ibland som de trollar med knäna. Sommaren jag var där så hade ett tält satts upp och i tältet fanns en imponerande is-utställning. En fika på hembygdsgården och en titt i träkyrkan sedan bar det åter till Kiruna.

En av dagarna vandrade jag bara runt och tittade på olika byggnader. Gick in en stund i Kirunakyrkan samt ett besök i Stadshuset.

http://www.kirunalapland.se/kategorier/aktiviteter/


2016-02-16 13:57 • Läst 713 gr
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09