Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

...och så kom solen
När jag kom ut i dag var klockan kring 14.45. Det var grått och färgfattigt. Lite dis låg i luften. Här i Stockholm går solen ned kring 17.30 så jag hade några timmar innan mörkret skulle lägga sin djupblå filt över hustak och trädkronor. Dagsljuset var ännu på min sida. För det mesta trivs jag bra i alla väder, jag hittar ofta något positivt i det mesta, men i dag längtade jag verkligen efter sol. 

Det var svårt att komma i gång med fotograferandet. Jag kom på mig själv med att gå å småmuttra. Inget tycktes kicka igång inspirationen. När fotograferingen är som bäst då går jag in i ett flow men att hamna där känns ibland svårt.
Jag började fotografera några träd. De är samarbetsvilliga och går ingenstans. Det blev inga lyckade bilder. Försökte hitta en ny ingångsvinkel för att bryta mönstret. Kom då på att jag i går läste en bok, som jag köpte på fotomässan i höstas, Joe McNallys Blixt. Där tipsade han hur man kan fotografera utan stativ endast med hjälp av kroppen. Man trycker kameran mot "gropen" som finns där axel möter nyckelben. Ska funka om man tittar med vänster öga i sökaren. Stadigt och bra men att fota med långa slutartider gör man med bäst resultat när det är mörkare ute. Jag lyckades hur som helst inte titta i sökaren samtidigt som jag hade kameran i "gropen".  Släppte den idén och hittade en skata i ett träd, som flög i väg. En koltrast, som flög i väg. Jag kämpade verkligen på men det var bara motigt. Det började dra in mörka moln som hintade om att det var regn på gång. Jag gick runt på ängen och funderade på om jag skulle gå hem.

Då kom solen fram och skruvade upp ljusstyrkan på max. Wow! Vilken kontrast det blev mellan de vita höghusen och den mörka himlen. Nu gällde det att jobba snabbt. Poff, och jag var ett med kameran. Jag hamnade i flow. Magi i någon minut sedan drog solen sig tillbaka bakom molnen men min glädje och bilderna i kameran bestod.

2016-03-09 19:47 • Läst 739 gr
Sofi
Yes! Det är husen vid Årstafältet. "Jasminpromenaden" (som vi kallar den) ligger till höger nedanför husen. Ett väldoftande promenadstråk på Södertörn. Jag lär återkomma med fotografier därifrån i slutet av maj.
2016-03-10 18:46
Elin
Först trodde jag det var våra hus! Men det är väl vid Årstafältet? Vid jasminpromenaden? Vilken mörk himmel du lyckades fånga.
2016-03-10 18:00
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09