Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Wienersemla...
....och en vanlig semla. Men är det fettisdag så är det! 

Jag var förbi på biblioteket i Älvsjö och lämnade och hämtade böcker. Jag är inne i en Astrid Lindgren period, läser hennes Krigsdagböcker 1939-1945 och har lånat Kati i Amerika. Behov av att läsa mycket nu när jag skriver en hel del både via skolan och bloggen. 

På vägen från biblioteket knallade jag in på Vivels konditori vid Älvsjö station. Ett relativt nyöppnat konditori. Vi säger så här - det är inte först gången jag var där. Fettisdag och semla stod på inköpslistan. Det visade sig att Vivels hade olika varianter av semlor; vanlig semla, vaniljsemla, mini semla och wienersemla. Planen var att bara köpa en vanlig semla men jag har varit lite nyfiken på både wienersemlan och vanlijsemlan så jag frågade lite om dessa. Det visade sig att vaniljsemlan hade vaniljkräm i stället för mandelmassa. Nej tack, inget för mig ( jag trodde att det var vanilj i bullen). Det fick bli en wienersemla och en vanlig semla. 
Två semlor orkar jag aldrig, men det finns ju en till mage i mitt hushåll och i den magen ryms det säkert en halv av varje semla, tänkte jag. I skrivande stund har jag klämt i  mig en halva av varje och de var båda magiskt goda på sitt vis. Wienersemlan var luftig och lite frasig med mandelmassa. Den vanliga semlan var en riktig god klassiker med lite lagom kardemumma i bullen.
I ärlighetens namn vet jag inte om det kommer finnas kvar någon endaste lite bit semla till den andra magen. Det får tiden utvisa.

Lite senare i kväll kommer det vanliga tisdaginlägget med Tema stad i världen.

Hej så länge

p.s det är wienersemlan som är på bilden d.s


2016-02-09 16:33 • Läst 918 gr
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09