Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Kramsnö
Varje dag ut å skotta! I dag var snön tung. Mitt i allt skottande kom en känsla av glädje som jag inte känt på många år: Kramsnö! När jag var liten hände det ganska ofta att jag och mina kompisar var ute och lekte i snön. Byggde vi inte kojor eller åkte pulka så gjorde vi snölyktor. Jag ska inte överdriva och säga att vi var ute massor men fram till 12 års ålder - när man fortfarande gick med på att ha på sig täckbyxor - så var det kul att vara ute i snön.
Infarten till vårt hus hade två grindstolpar i granit. De var lagom höga och platta pjäser som passade perfekt för att bygga snölyktor på. När de var klara så tände vi ett värmeljus och ställde in i lyktan.

Jag började fundera på hur bra jag som barn trivdes med att skapa saker. Det var "Flow", en känsla av närvaro och frihet.  Härlig känsla! Samma känsla hade jag i dag när jag byggde min snölykta. Nästan meditativt. 

Nu sprider lyktan, precis som förr, lite stämningsfullt ljus i kvällningen.

2016-11-10 17:16 • Läst 679 gr
Barbro
Det är något hedniskt över bilden.
2017-06-30 13:45
Marita
Så mysigt med snölyktor. Sådana ser man inte längre, kanske tycker barnen att det inte är så kul att vara ute och leka med snön. Tur att de äldre "barnen" har leksinnet kvar så vi får njuta av snölyktans härliga sken.
2016-12-12 17:54
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09