Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Tema Stad i världen: Karlstad
Tisdag och åter igen dags för: tema stad i världen. Jag håller mig kvar inom Sveriges gränser och tänkte skriva några ord om en trevlig stad som jag har besökt många gånger med anledning av mina studier, nämligen Karlstad.

Boende: Jag har bott på flera olika hotell i Karlstad. Enligt mitt tycke så är Elit Stadshotellet Karlstad eller First Hotel River C bland de bästa. När jag bor på Elit stadshotellet då uteserveringarna och stadslivet kommit i gång ber jag alltid om ett tyst rum. Gedigen frukostbuffé med våfflor och stor variation på bröd samt att rummet där frukosten serveras är underbart vackert gör att Elit placerar sig högt på listan över bästa hotellfrukostar.
Det som talar gott för First Hotel River C är att utsikten över Klarälven eller kanalen, tysta rum, omtänksam personal, vattenkokare på rummet och möjlighet att hämta te eller kaffe i receptionen dygnet runt. Frukosten var god. fem minuters promenad så är du i centrum.

Min favorit restaurang har blivit Fontana di trevi och deras fisk och skaldjursgryta. Det har även hänt att jag gått till hemköp och köpt smågodis och chips, köpt en hamburgare på Burger King och gått tillbaka till hotellet och ätit på rummet. Det kan vara riktigt härligt, att bara vara själv, efter en dag på universitetet med många nya intryck. 

Gillar du musikaler så är Wermlands operan väl värt ett besök. Boka alltid i biljetter i förväg! Här spelades musikalen shrek 2013. Mycket bra musikal enligt mitt tycke. Mask, sång, skådespeleri scenografi allt var bra. Nästa musikal de ska sätta upp är Les Misérables. Premiär 16 juni.

Jag rekommenderar även en promenad till Sandgrundsudden som ligger i Karlstad centrum där finns Värmlands museeum. Det är utanför Värmlands museeum som bilden ovanför är tagen, Lars Lerin museet har ett eget museeum här och du finner såklart hans konst men det händer att de även visar fotoutställningar. 


Till Karlstad tar man sig från Stockholm lättast med snabbtåg (restid ca 2.5 timmar) finns flera avgångar per dag men alla går inte direkt utan har betydligt längre restid och flera byten.


Boka några månader i förväg så brukar det gå att hitta både prisvärda hotell och tågbiljetter.


Tummen upp för Karlstad!


2016-01-19 15:38 • Läst 744 gr
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09