Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Tema Stad i världen: Warszawa
I december 2012 besökte vi ett dimmigt och grått Warszawa. Flyg från Stockholm Skavsta till Warszawa Modlin med Wizzair. Sedan buss in till city.
Hotellet Hampton by Hilton Warsaw City Centre var ett relativt nybyggt hotell, lite lyxigare med 25 meters bassäng, bubbelpool och relaxavdelning. Frukosten var toppklass. Någon kväll valde vi även att äta middag på hotellet.
Det fanns badkar på hotellrummet vilket alltid är lyx, i mina ögon.

Café Wendel på Szpitalna 8 är Warszawas äldsta chokladeria och där kan man värma sig med en ljuvlig kopp varm choklad. 
Julen började närma sig och många gator var pyntade i kulor och glitter. 
Vi gick mycket, kändes som det var konstant dimma. Betonghus, paradgator men så plötsligt så kommer vi in i gamla stan. Fina gamla hus i olika färger. Husen är dock inte så gamla byggnaderna jämnades nämligen med marken under andra världskriget men återuppbyggdes under 50 och 60 talen.

Att flyga till Warszawa var inga problem men när vi skulle hem så satte dimman stop. Tvärstopp! Efter flera timmars väntan fick vi besked om att flygplanen varken fick landa eller lyfta på grund av dimman. Vi kördes så småningom i buss ut till ett hotell nära flygplatsen. Känslan av flyktingförläggning var påtaglig. Enkelt men välstädat. Vi hade hamnat mitt ute i ingenstans. Grått och dimma. På morgonen bussades vi tillbaka till flygplatsen Modlin stod där tillsammans med alla andra försenade resenärer och fick efter någon timme veta att vi skulle bussas till den nya flygplatsen Chopin. Där hade de utrustning för att flyga trotts dimma. 

Min upplevelse av Warszawa var ganska grå och så här i efterhand färgades den, kanske ännu mer grå, av den utdragna hemresan. Några ljusglimtar var känslan av att allt- bussar, gator, affärer m.m- var av äldre modell men allt var mycket välstädat. Caféet med den underbart ljuvliga chokladen, det mysiga och lite lyxiga hotellet och alla trevliga människor bär jag med mig. 


2016-02-09 20:57 • Läst 724 gr
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09