Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Veckans vykort: Österlen
Jag byter namn från Tema stad i världen till Veckans vykort, och berättar om sommaren 2012 och ett besök vid Ales stenar på Österlen i Skåne. Jag och min sambo vandrade från Ystad till Kivik, ett av stoppen var Ales Stenar. 

Efter en lång dags vandring i stekande sol kom vi äntligen fram till B &B Rapsbollen i Kåseberga. Vi inspekterade det förbokade rummet, tog en dusch sedan lånade vi två cyklar av värden och trampade ner mot stranden och restaurangerna. Denna varma junikväll var det en stilla ström av människor som vandrade upp mot fornlämningen. Naturen var storslagen och vi människor små. Får betade i en hage och långt där nedanför stupet slog vattnet mot stranden. Omgivningen var lika mäktig som fornlämningen med sina 59 stenar med en vikt på ca 5 ton styck. Historien gjorde sig påmind.

Goda räkmackor och kall dryck intogs lite senare nere vid hamnen på Kåseberga Fiskrökeri& servering. Efter en lång dag kom tröttheten tidigt denna kväll och vi cyklade mot våra väntande sängar. 

Att få öppna upp ett fönster och släppa in sommarnattens ljumna bris, krypa ner bland nytvättade lakan lägga huvudet på kudden och somna glad, det är lycka.

2016-03-15 23:39 • Läst 728 gr
Elin
Snart är vi där igen! Ljuva sommar. Nu är jag äntligen långledig, helt slut idag. Denna gång blir det München! Sticker fredag morgon. =) Kram
2016-03-16 21:37
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09