Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Tema Stad i världen: Rom
Månadsskiftet maj-juni 2015 besökte jag Rom tillsammans med min sambo. Jag måste erkänna att jag var lite motsträvig. Fördomar krossades kan jag milt uttrycka det. Nu tillhör Rom en av mina favorit städer i världen. Mycket turister ja men vilken fantastisk god mat, stadsmiljöer och kultur. Det spelade ingen roll vart vi gick in och åt. Maten var alltid god.

Vi valde att bo på ett hotell som låg en bit utanför city men nära tågstationen Euclide. Vi bodde på Grand Hotel Ritz Roma. Lite lyxigare men bokar men en tid i förväg kan man få rum till bra pris. Magisk utsikt på takterrassen (den var tydligen så magisk att jag missade att ta foton)! Här uppe serverades frukost, internationell klassisk med ovanligt stor variation på bröd och juice. Samt olika typer av croissanter. Det gick även bra att äta middag på terrassen eller sätta sig och ta ett glas vin och äta lite antipasto.
Hotellet erbjöd även möjlighet att bli skjutsad in till centrum och även bli hämtad. Detta var gratis och i mån av plats samt skulle bokas i förväg. 

Det finns mängder med sevärdheter.  Ett måste är Vatikanen. Vi hade förbokat biljetter. Vilket var att rekommendera då det var en lång kö redan tidigt på morgonen.

Fontana di trevi. När vi var där var fontänen under renovering. Nu skall detta mästerverk var färdigrenoverat och säkert väl värt ett besök.

En av de första kvällarna gick vi runt i Antika Rom och Celio och möttes av Colosseum vilket var en magnifik upplevelse kring kl 20.00 då månen började träda fram och solen var på väg ner och det var behagligt ljummet i luften.

Ett område som jag gärna skulle ha spenderat mer tid i är Trastevere. Här känner man historiens vingslag.

Eskil Fagerströms Mitt Rom var en bra guidebok att inspireras av innan resan samt lätt att ta med.

Bra skor, en keps samt en flaska vatten rekommenderas. Planera inte in för mycket på samma dag. Njut av den goda maten och de vackra miljöerna.


2016-01-26 20:19 • Läst 674 gr
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09