Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Tema Stad i världen: Nora
Nu tänkte jag försöka mig på att ha ett återkommande tema  "Stad i världen" varje tisdag, där jag visar några fotografier och berättar om en stad jag besökt.

Först ut är Nora, en riktig småstads idyll. Innan besöket gick jag till biblioteket och lånade några böcker av Maria Lange (1914-1991) Noras egen deckardrottning. Nu mera finns några av hennes böcker filmatiserade.
Trähus och de lummiga gårdarna gör att fantasin lätt vandrar tillbaka i tiden runt 1700-1800-talet. Vill man uppleva mängder med 1800-tal rekommenderar jag att man bokar ett besök på Göthlinska Gården  "borgarhem från senare hälften av 1800-talet. Den välbärgade familjen Göthlin flyttade in år 1885. Huset och dess inredning är bevarat exakt så som det såg ut när den sista familjemedlemmen, dottern Ingrid Göthlin, bodde här". 

Nästa allt andas svunna tider i Nora. Besök veteranjärnvägen med det vackra stationshuset och ta en tur med tåget. Det är en upplevelse som gärna sätter sig kvar. Är man intresserad av äldre ting och antikviteter så är utbudet stort i Nora.
Blir man sugen på en fika finns flera mysiga Caféer att välja på. Nora kan även stoltsera med en egen glass, Noraglassen, en glass som inte går av för hackor och då skall ni veta att det omdömet kommer från en riktig glassfantast.
En av kvällarna jag var i Nora gick jag på Viktoria Tolstoys konsert i Nora kyrka. 

Nora har en bra och inspirerande hemsida  www.visitnora.se där är även citaten i denna text hämtade. 
Mitt besök i staden ägde rum i juli 2010. 


2016-01-12 22:50 • Läst 680 gr
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09