Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt
Turridning hos Helen i Vallentuna

Den 21 juni åkte jag och Elin mot Vallentuna och Helens Turridning. Helen mötte upp oss i stallet och där fick vi även träffa de hästar som vi skulle rida. Bara att komma utanför stan är en härlig upplevelse tycker jag. Hästar och natur blir en extra bonus. 

Nyfikna hästar med driv och energi. Nordsvensken användes tidigare i skogs- och jordbruket men är kanske numera främst känd som kallblodstravare. Det är en bra allroundhäst som används som ridhäst, körhäst och även inom westenridningen. Läs mer om nordsvensken på www.helensturridning.se Elin innan vi ger oss iväg på ridturen. Att fotografera från hästryggen är inte det enklaste. Här lyckas jag dock med att få med hela Helen och hennes häst när vi galopperade längst en av alla grusvägar. Kvällen var varm och vädret var på vår sida. Spöregn i bilen ut till Vallentuna men när vi red från stallet var det strålande sol.

Efter ridturen spolade vi av hästarna. Helen spolade och vi höll i hästarna. För mig har alltid stunden före och efter ridningen varit lika viktig som själva ridningen. En stund att lära känna hästen lite bättre. (Foto: Elin Appelgren)Ingen riktig hästgård utan katter. Dessa två kom fram efter att jag och Elin hade ätit vår medtagna sallad. Gott med mat efter timmar på hästryggen. Det kändes i hela kroppen att vi ridit. 

Dagen efter hade vi båda galet mycket träningsvärk. Ett bra betyg på en rolig ridtur, i vacker miljö. Helen höll ett varierat tempo. Med lagom långa skritt-, trav- och galoppass. Jag tyckte även att det var extra plus att det bara var Elin, jag och Helen som red ut. Ett  medvetet val från Helens sida. På andra ställen kan man ibland få rida ut med personer som inte har så bra ridvana och då brukar det sinka hela gruppen. Jag måste säga att detta var bland det bästa ställen jag varit och ridit på. Mycket god omsorg om hästar och djur på gården. Även om stallet var gammalt så var det rent och fint, ordning på allting. Hästarna går ute året om och hade två hus det kund gå in i när de själva ville. Som häst tror jag det är svårt att ha det så mycket bättre. Tack Helen för en fantastisk kväll!

 

 

2017-07-07 12:51 • Läst 1147 gr
Marita
Men vad avundsjuk jag blir när jag ser dessa fina bilder. Och vilka fantastiska foton känns nästan som jag själv satt på hästryggen. Hur man nu kan komma ihåg hur det känns när man ridit en gång i sitt liv och det var för ca 30 år sedan. Jättefina foton.
2017-07-08 00:03
Elin
Det var riktigt trevligt där. Gör gärna om det.
2017-07-07 18:25
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09