Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Tema Stad i världen: Berlin
Tisdag och dags att berätta om en stad i världen. I dag blir det Berlin och till det ett hemmasnickrat vykort. Fotografierna från denna resa var gråtrista och speglar inte upplevelsen, då får man dra lite på färgreglagen i Photoshop.

November 2014 ganska exakt 25 år efter muren föll vandrade jag längst detta vidunder som skiljt människor från människor, väst från öst och öst från väst.
East Side Gallery- väldens längsta galleri- ligger vid floden Spree när järnvägsstationen Berlin Ostbahnhof. På denna del av Berlinmuren finns 160 målningar av konstnärer från hela värden som fick avbilda sin syn på tysk politik 1990. Klart sevärt och helt gratis. Här får man också känslan av hur gigantisk denna mur var. Konstverket är 1316 meter lång.

Brandenburgen Tor skulle såklart fotograferas. Vi strosade runt i området och gick rakt in i Förintelsemonumentet. Det var inte så svårt att missa då det är 19 000 kvadratmeter stor yta full med betongblock i olika storlekar med ca 1 meters mellanrum. Vissa betongpelare i mitten var flera meter höga. Mycket speciell känsla att vandra runt i detta monument. Man såg hela tiden utgången men känslan av labyrint fanns där. jag förvånades över att jag inte sprang in i någon. Monumentet är byggt till minne av alla judar som blev mördade under förintelsen. Klart sevärt, öppet dygnet runt och ingen entré.

En av dagarna besökte vi Checkpoint charlie- kanske den mest kända gränsövergången mellan öst och väst. Här var det fullt med turister som fotograferade sig mellan amerikanska flaggor och soldater i amerikanska uniformer. I marken var det utmärkt med gatsten och plakett vart Berlinmuren tidigare var placerad. I souvenirbutikerna i närheten såldes kopior av gamla gasmasker.

En dag tog vi en vanlig lokalbuss som gick runt halva stan. Sightseeing på vanlig bussbiljett.
Fotofantasten i mig ville så klart besöka Museum für Fotografie. När jag var där så var det en stor utställning med Helmut Newton, fotograf född i Tyskland 1920, Kanske mest känd för sina fotografier i modemagasinet Vogue.

Eftersom det närmade sig jul så fanns det flera julmarknader där det såldes brända mandlar, glühwein och olika korvar. Skönt att strosa runt och samtidigt få i sig lite varm dryck.

Vi bodde på ett hotell som heter Sofitel. Fint och lite flådigt hotell med en mysig bar/lounge. God frukost och på rummet fanns det BADKAR, Lyxigt!
Hotellet låg vid Augsburger Str. 41 Charlottenburg- Wilmersdorf. 2016-02-02 20:09 • Läst 694 gr
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09