Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

En liten planta

I början av maj hade Älvsjö bibliotek växt-bytar-dagar. Ett helt bord med sticklingar från olika växter där besökarna fick ta med sig hem valfri mängd växter och såklart lämna egna små sticklingar om en ville. Jag lämnade in sticklingar från en planta som heter Elefantöra. Med mig hem fick jag denna snygging som ni ser på bilden. Vet inte riktigt vad det är. Det tog flera veckor innan den fick rötter men nu är den planterad i en kruka med jord.

Jag tror att jag har fått lite dille på det här med sticklingar. När jag var på middag hos min vän Sarah för några veckor sedan fick jag med mig sticklingar av mynta, citronmeliss och persilja. Vi knipsade bara av en liten kvist av varje och när jag kom hem satte jag dem i vatten. Myntan fick rötter bara efter några dagar, citronmelissen tog lite längre tid på sig. Det är båda platerade i jord och myntan växer så det knakar. Persiljan däremot var inte så sugen på att ge ifrån sig rötter. Troligen behöves det rötter från moderplantan om den skall föröka sig.

I dag har det varit en dag med städning både av min arbetsplats/köksbordet och datorn men även mobiltelefonen. Ut med det gamla och i tomrummet ges det plats till nya spännande saker.

God natt!

2017-06-29 22:27 • Läst 532 gr
Elin
Så himla roligt med sticklingar! Maj på jobbet har numera en kruka elefantöra som kommer av den jag fick från dig. Vi får se om de överlever semestern nu. Ingen aning vad växten på bilden är så kan inte hjälpa dig där.
2017-07-07 18:23
Sofi Lind
Tack för era inlägg. Återkomma med bilder här i bloggen, på plantan när den har växt till sig.
2017-07-03 12:12
Barbro
Finns det något mer spännande än att plantera något som man inte vet vad det är för att sedan se vad det blir? Oavsett vad det blir så är plantan i det här skedet mycket vacker.
2017-06-30 13:10
Marita
Kul, kul, jag känner samma som du. Helt plötsligt har det blivit HURRA när man ser rötter och särskilt genom en sådan där fin vas. Inte lika kul är det när man håller på i trädgården. Planterade en liten rabarber och dagen därefter hade en älg trampat precis på den. Ohyfsat tycker jag. Finns det uppfostringsanstalter för älgar?
2017-06-30 10:24
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09