Start
Blogg
Fotoalbum
Om mig
Kontakt

Symbolik
Bilden på en orange isborr får symbolisera dagens tankar om att "borra sig igenom"  för att nå ett mål.

Alla som har borrat upp ett hål med en isborr vet att det beroende på isens tjocklek och konsistens (samt även hur slö borren är...och hur svag/stark borraren är) är olika svårt. Allt runtomkring inbjuder till en härlig dag på isen: bra pimpelspö och agn, goda korvar och kanske en fin abborre som skall grillas, en termos med varm dryck, rätt typ av kläder, en strålande sol och frisk luft. Alla förutsättningar för en härlig dag finns där, förutom att man måste borra upp ett hål i isen. Ibland får man kämpa hårt för att borra sig genom isen. Men den härliga känslan när man väl är igenom isen och kan börja fiska suddar bort motståndet, slitet och omtagen man fick göra när man borrade. Själva borrandet är i sammanhanget en väldigt liten del av upplevelse och man glömmer lätt hur jobbigt det var.

Lite likadant, fast annorlunda ändå, känns det nu när jag sitter och pluggar. Alla förutsättningar finns: Kurslitteraturen samt en dator, så jag kan slå upp ord jag inte förstår, det är nära till kylskåpet, skafferiet och vattenkokaren, klädsel: mjukisbrallor, bra belysning över köksbordet, samt det finns syre i rummet. Att plugga är som att borra ett hål i isen fast själva borrningen (lärandeprocessen) är nu det som tar störst plats och längst tid i processen.

Trotts att jag kämpar olika länge med två olika uppgifter (borra håll i isen och plugga) så när jag väl har utfört det jag ska eller lärt mig det jag behöver så bleknar ansträngningens kamp bort. Å tur är väl det annars så skulle inga nya projekt startas om fokus bara låg på själva ansträngningen.

Med dessa ord försöker jag peppa mig själv nu när jag sitter och pluggar. Jag "borrar" och "borrar" mig in i litteraturen, börjar fundera på när genombrottet egentligen kommer och när  jag kan börja fiska upp mina kunskaper och berätta med egna ord om det jag lärt mig.

Hoppas ni får en härlig fredagskväll.

2016-01-22 16:19 • Läst 603 gr
 
 
2020 © Lind Foto & Formgivning | Uppdaterad 2020-04-09